מדינת ישראל , משרד החינוך מדינת ישראל , משרד החינוך
מדינת ישראל, משרד החינוך
משרד החינוך
מִנהל החינוך הטכנולוגי
הצהרת נגישות

מדינת ישראל,

משרד החינוך

האקתון "עולים על זה" - טכנולוגיות תחבורה ציבורית

share
שתפו עמוד:
האקתון "עולים על זה" - טכנולוגיות תחבורה ציבורית

בסוף חודש דצמבר 2022, התקיים האקתון בהובלה משותפת של START היחידה לחדשנות טכנולוגית, נתיבי איילון וחברת טינק ובשיתוף משרד התחבורה. ההאתקון שהתקיים תחת השם "עולים על זה", נועד למצוא פתרונות המעודדים שימוש בתחבורה ציבורית ושיתופית. במהלך התחרות עלו ארבעה פתרונות טכנולוגיים והם "באס לוק", "מקומנית", "קונטרול-איט" והרעין שזכה בתחרות -"מצוקפתור".

השת"פ הסטארפיסטי נערך במסגרת השותפות עם חטיבת החדשנות הטכנולוגית - Start, מנהל החינוך הטכנולוגי. וכל התלמידים שהשתתפו בתחרות, לוקחים חלק באחת מתכניות החטיבה.

40 בני ובנות נוער שהשתתפו וניסו לפצח אתגר אמיתי. זוהר אסיף (17) מחוף הכרמל, תלמיד כיתה יב'. היה חבר בצוות הזוכה שהציע את פתרון "המצוקפתור" והוא מספר כך: "לפני ההאקתון, הייתי חלק מפרויקט משותף של משרד החינוך שנקרא 'Start Alpha' - פרויקט של חטיבת החדשנות הטכנולוגית, מינהל החינוך הטכנולוגי. והוא עוסק בחדשנות טכנולוגית שתעזור למשרד החינוך. האחראי של הפרויקט הזה כיוון אותי להאקתון הזה וככה בעצם התחלתי להתעניין בו".

התלמידים למדו ועבדו יחד כדי לפתור את הבעיות בתחום ולהבין איך לקדם את השימוש בתחבורה ציבורית ושיתופית בדור הצעיר. גם ויקטוריה שירוקיך (14), חברה בצוות שהציע את פתרון "קונטרול איט" מתיכון "שמעון פרס" וגם זוהר. מעידים כי האהבה לתחום הטכנולוגי והחדשנות, לצד הרצון לתרום לסביבה ולעולם ולחולל שינוי, הן הסיבות העיקריות שגרמו להם להיכנס לתחרות.

מה שעומד בבסיס הרעיון הזוכה - 'המצוקפתור', הוא למעשה יצירת כפתור מצוקה למקרים בהם הנוסעים מוטרדים, מכל סיבה (הטרדה, מצב רפואי, חרדות). האדם המוטרד לוחץ על הכפתור שנמצא בהיחבא, והנהג שמקבל חיווי בזמן אמת, יוכל לפעול בהתאם. בנוסף, הפתרון יכול להיות שיתופי, ולשדר את אות המצוקה גם לנוסעי האוטובוס, בכדי שאלו יסייעו למי שזקוק לכך.

על הזכייה אמר זוהר: "הרגשתי נהדר. זה כיף לראות שיש צוות מוסמך שאוהב את הרעיון שלך, בוחר בך במקום הראשון וזה לגמרי מגביר את הביטחון העצמי".

קרדיט צילום: אלעד גרובנר