מדינת ישראל , משרד החינוך מדינת ישראל , משרד החינוך
מדינת ישראל, משרד החינוך
משרד החינוך
מינהל חדשנות וטכנולוגיה

מדינת ישראל,

משרד החינוך

כנס: לתכנת בהצלחה מהחטיבה ועד לתעשייה

share
שתפו עמוד:
כנס: לתכנת בהצלחה מהחטיבה ועד לתעשייה

בנר שמיני של חנוכה נערך כנס מורים למדעי המחשב. במהלך הכנס הוצגו שותפויות עם קהילת Anashim.il, מרכז פרס לחדשנות, חברת גוגל, חברת שארפיז' וחברת בזק שאירחה את האירוע.

את הכנס פתח דר' אבי כהן, מפמ"ר מדעי המחשב וסיפר על התוכניות החדשות שנפתחו במדעי המחשב. מטרתן לקדם את החינוך הטכנולוגי בתחום הדעת שמתפתח משנה לשנה. דר' אבי כהן ציין את חשיבות הקשר עם התעשייה והצורך הגדל באנשי מקצוע בתחום היי-טק והרצון לקרב את התלמידים לפתח תוכנה כבר מגיל יסודי כאופק להתפתחות תחום מדעי המחשב בתיכון ובהמשך בתעשייה.

גיא הדס, סמנכ"ל תקשורת תאגידית בבזק, סיפר על האתגרים העומדים בפני אנשי החינוך וגם בפני מנהלים שמגלים שהטכנולוגיה מתקדמת עד כדי כך שבינה מלאכותית מתחילה להשתלט על תחומי קבלת החלטות והעיד על כך שיש לבחון את צרכי התעשייה בהתאם לתגליות החדשות.

פרלמן רחל, סגנית מפמ"ר מדעי המחשב, ערכה סקירה של תכנית הלימודים החדשה של משרד החינוך והציגה את אתגרי החינוך והתעשייה בהקשר למגמות הטכנולוגיות. רחל שיתפה בהשתלמויות האחרונות שנפתחו בתחומי דעת מגוונים בתחום 5 יחידות מדעי המחשב ו 3 יחידות מדעי המחשב ותכנות בשפות פיתון, אפ אינוונטור וסקראץ' ביסודי ובחטיבה. רחל ציינה את שיתופי הפעולה עם חברת גוגל לקידום תכנית המנטורים בשכבת ט'.

תמי רובין, מייסדת ומנכ"לית שארפיז', שיתפה כיצד הקימה מיזם המחבר בני נוער בעלי יכולות גבוהות בתכנות בהיי-טק וכיצד אפשר ליצור מוטיבציה על ידי חשיפה לאפשרויות העסקה בהיי-טק בזמן התיכון. בהמשך הערב נערך מושב מורים שמטרתו סיעור מוחות בנושא שילוב בני נוער בתחום ההיי-טק. נציגי בני הנוער שיתפו על תהליך העבודה שלהם וספרו על החוויות שלהם בעבודתם בהייטק בגילים אלו.

מושב נוסף, נערך על ידי מאיה אשחר, נציגת מרכז פרס לחדשנות. במהלך המושב שכותרתו "המפתח שלי לחדשנות", נערך שיח על חדשנות, שילובה בבית הספר ובתעשייה וכיצד מקדמים למידה מוכוונת חדשנות בקרב צעירים.

עדי בר צבי, נמרוד בן יעקב ואורן ווינברג מחברת גוגל סיפרו על תכנית המנטורינג הייחודית לתלמידי ט' בחטיבת הבניים. במסגרת התכנית מורים למדעי המחשב מאתרים תלמידים מצטיינים בתכנות. לאחר תהליך האיתור מתנדבים מעובדי חברת גוגל עורכים שיעורי מנטורינג בקבוצות קטנות כדי לקדם את הרעיונות של התלמידים לפרויקט ממשי. עדי ציינה כי הם שמו להם למטרה לקדם את התוכנית בחברה יהודית וגם בחברה הערבית ולהרחיב אותה.

מנאל סעאבנה, מנהלת מחלקת חינוך צפון. סיפרה על ההתפתחות המקצועית שלה ושיתפה בדרכים לעידוד מוטיבציה להובלת חדשנות תחת הכותרת "כולנו זקוקים למודל חיקוי".

שתי הרצאות נוספות נערכו על ידי מלכי רותם, מדריכה ארצית, בתחום הוראה באמצעות פרויקטים מהיסודי עד לחטיבה. הודגמו פרויקטים של מורים ותלמידים בשפת פיתון. הודגמו דרכים לעידוד מוטיבציה ללמידת הנושא בקרב תלמידי יסודי ובני נוער. ברכה עסיס, מדריכה ארצית, הציגה את אפ-אינוונטור, סביבה חינמית מקוונת לפיתוח אפליקציות אנדרואיד. סביבת העבודה פותחה על ידי חברת גוגל ומתחוזקת על ידי אוניברסיטת MIT. במהלך הסקירה הוצגו דגמי הוראה, דוגמאות לאפליקציות שהכינו מורים במסגרת השתלמויות וכן פרויקטים של תלמידים שהכינו אפליקציה למכשיר חכם.

לסיכום הערב, נערך מפגש מורים במעמד סגנית מפמ"ר מדעי המחשב, פרלמן רחל, לסקירת תכניות הלימודים החדשות ודרכי ההיבחנות.תודות לניבין ברהום, מנהלת פרויקטים מעמותת תפוח, על היותה שותפה מרכזית בריכוז הכנס ותודות לשותפינו מקהילת Anashim.il , חברת גוגל, מרכז פרס לחדשנות, מחלקת החינוך של מחוז צפון וחברת בזק שאירחה אותנו בנדיבות.​