יום המעשים הטובים במינהל החינוך הטכנולוגי
ביום ג' ה-14.3, נציין יום שיא לעשיית טוב עבור אחרים, המרכז את הפעילות ההתנדבותית השנתית שאנו עושים במהלך כל השנה. בתאריך זה מופנה זרקור על פעילות חברתית, קהילתית וסביבתית. פעילות חברתית ותרומה לקהילה באה לידי ביטוי בהמון דרכים, החל מדברים קטן דרך שמירה על הסביבה ועד התנדבות כיתתית.
מינהל החינוך הטכנולוגי מקיים, שיתופי פעולה כבסיס לתרומה לקהילה, לסביבה, לקיימות ולחברה התלמידים במגמות הטכנולוגיות ובכלל אגפי וחטיבות המינהל, לוקחים חלק בסיטואציות יום יומיות, הן במהלך הלימודים והן בהכנת התוצרים. החינוך לערכים, קיימות, והתרומה לקהילה ולסביבה, באים לידי ביטוי במגוון דרכים.
לכבוד יום המעשים הטובים בחרנו להציג בפניכם פעילויות שונות של מינהל החינוך הטכנולוגי שבכל אחת מהן יש תרומה לקהילה מזווית אחרת.
החינוך הטכנולוגי על תיכוני - אימוץ תלמידים עם צרכים מיוחדים
תלמידי המכללה לטכנאים ולהנדסאים בבית ספר הרב תחומי למדעים ואמנויות חדרה, מאמצים את תלמידי ביה"ס גלים לילדים עם צרכים מיוחדים, ובונים יחד איתם משחק אלקטרוני שמיועד לחיזוק הקואורדינציה והמוטוריקה העדינה. שיתוף הפעולה מרגש ומעניק לסטודנטים תחושה של נתינה, אחווה ואהבה.
(על מנת לשמור על צנעת הפרט התמונות אינן כוללות את פניהם של המשתתפים)
מגמת מערכות בריאות - ימי בריאות בקהילה
כל בתיה"ח בארץ מקיימים יחד עם התלמידים ימי בריאות בקהילה. כמו כן, התלמידים מכינים פוסטרים בנושא רפואה מונעת, ומציגים אותם במבואה של ביה"ח לטובת ציבור המבקרים בביה"ח. כמו כן, במסגרת שת"פ עם מד"א: תלמידי המגמה מתנדבים על אמבולנסים. בנוסף, תלמידים שאינם מתנדבים מקבלים כלים לעשייה חברתית וערכית בהיבטים רפואיים. ומיישמים רפואה מונעת בפרסום ברשתות החברתיות, בשטח הציבורי, כמו קניון, ע"י מדידות לחץ דם, תרומות דם, חלוקת פלאיירים והסברים בנושאי מניעת מחלות לב, סוכרת ועוד.
מגמת הנדסת חשמל - מאירים את השכונה
במסגרת הפרויקט, מאירים את השכונה", בעידוד ובמימון של "הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות" במשרד החינוך.
נוצר חיבור בין תלמידי המגמה לקהילה ולסביבה בה הם נמצאים ומעודד יוזמה ותרומה חברתית יחד עם הקניית ערכי מסוגלות עצמית, ביטחון וערך עצמי וסיוע לזולת ללא תמורה.
מורי מגמת חשמל יוצאים אחת לתקופה עם מספר תלמידים לתיקוני חשמל פשוטים, בבתים שונים ברחבי השכונה אשר מוכרים בלשכת הרווחה. הסיוע והתיקונים מתבצעים על ידי התלמידים במגמת החשמל לאחר הקניית הידע והמיומנויות הנדרשות ובפיקוח המורים לחשמל.
בנוסף קיים ליווי והכנה של יועץ טרם יציאת התלמידים (הכנה רגשית ובה מסבירים לתלמידים על האוכלוסייה שיפגשו, מה ראוי לשאול ולא לשאול, כיצד ניתן לסייע, מה לעשות כאשר נתקלים בקושי רגשי בעת המפגש ועיבוד החוויה לאחר המפגש), התיקונים מתבצעים ללא עלות "ללקוח".
מגמת תקשורת - הצלת חיות נטושות
תלמידי המגמה בבית הספר אורט שפירא כפ"ס - בפרויקט עבור חיות נטושות, במסגרת הפרויקט יצאו תלמידי המגמה לחוות "להתחיל מחדש" שממוקמת בכפר הס שם התלמידים למדו ועזרו בטיפול בחיות, וכמובן הפיקו עבור המקום מספר סרטונים. הפרויקט נעשה בשיתוף עם אורלי וילנאי שמקדמת את הנושא, בנוסף התראיינו התלמידים בתוכנית של גיא ואורלי באינטרנט.