כנס תוצרי המגמות במינהל ההתישבותי - תשפ"ב
ביום ראשון ה- 12/6/22 התקיים כנס הצגת תוצרים של המגמות הטכנולוגיות במינהל לחינוך התיישבותי.
השבוע, התקיים כנס הצגת תוצרים של המגמות הטכנולוגיות, במינהל לחינוך התיישבותי. במהלכו, הוצגו מגוון תוצרים ותהליכי למידה על ידי 20 רכזים, מורים ותלמידים ממגוון המגמות וההתמחויות הטכנולוגיות הפועלות במינהל.
הכנס איפשר להתבונן על הלמידה במגמות הטכנולוגיות ככלי שמקדם את מיומנויות בוגר.
לטובת כך, נבנה מרחב 360. המרחב המעוצב, מאפשר חווית צפייה חדשנית והיכרות מעמיקה עם, המפמ"רים, המגמות וההתמחויות הטכנולוגיות.
המציגים הראו מחויבות לעשייה חינוכית, אמונה בחינוך הטכנולוגי וכמובן אמונה ביכולת התלמידים להצליח. את דרכי ההוראה והלמידה שכוללים מגוון רב של התנסויות רלוונטיות, פורצות דרך ובעלות מעוף.
ובהשתקפות לזה, בלטה גם השונות והמגוון של בתי הספר במינהל ההתיישבותי:
שונות באוכלוסיות הלומדות במגמה, שונות בייחודיות הבית ספרית ובעולמם הדתי תרבותי. פסיפס מרתק של עולמות שהמשותף לכולם – הוא דמות הבוגר.
יוצר המרחב - נהוראי דרין
פיתוחים בולטים שניתן למצוא במרחב:
תלמיד מגמת אפייה ובישול מלונאי, פיתח בעקבות תהליך הלמידה פיצריה בכפר הנוער.
תלמיד מגמת מכטרוניקה מצפון הארץ – פיתח מכונה שסוחטת ענבים לטובת מפעל ביתי של עשיית יין.
רכז מגמת ביוטכנולוגיה תיאר את החיבור הפורה בין המשק החקלאי ותחומי החקר במגמה. עובדים עם חיות המשק ומייצרים עבורם חיסונים.
תלמידות מגמת אמנות העיצוב באולפנא – חוקרות דמויות מהעולם האמוני, תורני.
לצידם, במגמת עיצוב המוצר, בביה"ס איזורי אחר – יצרו שלטי פרסום לאוטובוסים שמטרתם הטלת ספק באמונות השונות.
במגמה Data Analysis - הציגו עולם חדש של ידע חיוני לכל בוגר עתידי, והתלמיד שיתף בתוצאות מחקר רב נתונים הכולל המלצות למדינות חוף כיצד ניתן לזהות ולהתמודד עם עליית מפלס הים בעקבות ההתחממות הגלובלית.
נכחו בכנס:
מפקחת המחוז, הגב' שרית דור, שבירכה את המשתתפים בשם מנהלת המינהל, הגב' אילנה נולמן, צוות הפיקוח הפדגוגי וצוות ההדרכה.
מר יעקב שינבויים מנהל אגף הסמכות טכנולוגיות שגם תיאר את התהליך שעברו שני המוסדות: 'כרמל זבולון' ו'נופי הבשור', שהוביל אותם לזכייה בהצטיינות טכנולוגית של משרד החינוך בתש"ף עליהם קיבלו תעודה בכנס ארצי ייעודי שהתקיים השבוע ביום שני במשרד ותעודת הערכה מאיתנו, המינהל.
תודות למר מוהנא פארס, ד"ר אהרון שחר, למפמ"רים ולממונים של המגמות הטכנולוגיות על שיתוף הפעולה עם המינהל, וכמובן על העשייה העניפה בשטח, שטעימה ממנה זכינו להכיר בכנס.
הזדמנות להביע הערכה רבה למנהלי.ות בתיה"ס, מנהלי הכפרים, הפנימיות, הישיבות והאולפנות, הרשויות והבעלויות שבהן פועלות המגמות הללו.
ותודה על העידוד, התמיכה, ההשקעה (גם כלכלית), הם המנוע לעשייה הרבה והייחודית שפגשנו וכמובן, לסוללים את הדרך וצועדים בה יום יום, יד ביד עם התלמידים הבוגרים שאת העשייה שלהם הכרנו - מובילי המגמות הטכנולוגיות.